Fotós cuccok és azok tartóssága

“Ami elromolhat, az el is romlik” – Murphy bölcs törvénye

Kezdetben vala egy használt 300D, talán sikerült a legrosszabbat kifognom belőle, zár, segédtükör, majd az expogomb és még egyszer az expogomb romlott el. Most is használható, csak az expogomb miatt a fókusz nem megy. Aztán jött a 30D, nemrég nézte meg Canon szervizes, mindent rendben talált, most éppen az expogomb kezdett el szórakozni, fókusz megy mindig, viszont a teljesen lenyomott állapotot nem érzékeli mindig, fura. Az meg felettébb furcsa, hogy most meg mintha elfelejtette volna ezt a szokását. Mindkét gépen a szemkagyló romlott el először, hiába a gyenge műanyag pöckök nem valami tartósak. Érdekes módon 300d-n szorul így is, 30d-ről meg folyton elhagyom.

Objektíveimre (is) vigyázom, mint a hímes tojásra, nem volt még baj velük szerencsére. Még az 50/1.8 II is szépen működik.

Vakuim egész jól bírják, már ha nem esnek le. A Vivitar 285HV egy masszív darab, de nem bírta ki a 2 méteres zuhanást. 580EX is puffant, kijelző törött. Vakukioldók közül a Cactus v2s darabokban van, ami lehetett az letörött róluk. Szigetelőszalag a barátom, pláne ha fekete, mennyi mindenre lehet használni… 🙂  Rf-602 szépen muzsikál.

Állványom (Manfrotto, nem cserélhető fejes) letörött egy fül és a feje is lötyög kissé, de azért jól lehet használni. Vakuállványok meglepően jól bírják, azért nagy szélben, ernyővel nem árt figyelni rájuk.

Memóriakártyám még nem romlott el, épp most ment tönkre a gép akkumlátora, ceruakksik is elfáradnak hamar. Távkioldónak a zsinórja szokott megtörni, de már rutinosan javítom.

Filmes jószágok remekül muzsikálnak, pl a Kiev 4-et kb az örökkévalóságnak tervezték. Smenakat, Lubitelt fekete szigetelőszalaggal kell védeni a fénytől, ha már a műanyag váz nem teszi ezt meg.

Nálad mi a helyzet?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s